Світлана Самаріна, родом з Житомира, виграла багатоденний забіг на 10 днів у Нью-Йоркському парку Флашинг Медоус з результатом 941 км!

Нью-Йоркський забіг щорічно збирає близько 80 бігунів більш ніж з 20 країн. Забіг на 10 діб проходить спільно з більш коротким забігом на 6 діб. Організатор – Марафонська команда Шрі Чінмоя, яка спеціалізується на наддовгих забігах, включаючи найдовший шосейний забіг в світі на 3100 миль (5000 км). Засновник команди – Шрі Чінмой, вірив в безмежні можливості людського духу. Разом з Фред Лебоу він стояв біля витоків марафонського руху в США, яке поширилося по всьому світу.

Легкої атлетики України відома своїм високим рівнем організації, максимальної уваги до спортсменам і дружньою атмосферою, яка виникає з філософії самоперевершення.

Світлані довелося долати не тільки багато кілометрів, втома і біль, але і екстремальні погодні умови. Більшість днів на трасі забігу йшли дощі, і організатори ледве встигали відводити калюжі. Незважаючи на всі виклики, українська спортсменка стала лідером 10-денного забігу з першого дня. В середньому вона долала 94 км на добу. 10 днів, без вихідних. Це її не перший наддовгий забіг в Нью-Йорку, але перша перемога.

Треба відзначити, що українські спортсмени відмінно зарекомендували себе на 10 добовому забігу в США. Неодноразовим переможцем ставала Наталія Глущук з Вінниці. У чоловіків – Юрій Тростенюк, також вінничанин. У Юрія в спортивній історії є ще одна значна перемога – він виграв забіг на 3100 миль в 2017 році. Подолавши 5000 км за 45 днів 16 годин 45 хвилин і 21 секунду. Що в середньому склало 109 км в день. А першим українським спортсменом (і з усіх пострадянських країн), який фінішував у забігу на 3100 миль, став киянин Олег Лебедєв в 2004 році. У Олега за плечима 9 фінішів на цій дистанції.


0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected!